top of page

Sade ve Sadece 2022

Zor günleri geride bırakırken nasıl günler ve nasıl bir yıl bizi bekliyor merak konusu, sizler için 2022 yılını yorumlamak istedim. Mutlu bir haber vereceğim öncelikle, 2022 2020 en azından 2020 ve 2021 yıllarını aratmayacak bir yıl olacak. Her yıl olduğu gibi güzel günler de zor günler de hayatımızda olacak tabi ki. Bunu bilerek ne rehavete kapılmalı ne de korku ve kaygı ile yaşamalıyız. Hayatın olağan akışı olduğunu kabul etmeliyiz. Bu yılın teması neyse ki hastalıklar değil, korona etkisi yavaş yavaş hayatımızdan uzaklaşacak ve yılın asıl konusu siyaset, kıtlık ve ekonomi olacak. 2021 Algol tutulması ile etkilerini yaşamaya başladığımız ekonomik kriz devam ediyor olacak. Mümkün mertebe tasarruf yapmakta, riskli yatırımlardan uzak durmakta ve israftan etmemekte fayda var. Siyasi olaylar gündemimizi meşgul ederken herkesin dilinde siyaset ve meclis olacak. Kayyum atamaları, Görevden almalar, (Osman Kavala) gibi bazı önemli isimlerin mahkûmiyetinin sona ermesi gibi konular gündemi meşgul ediyor olacak. Önemli ana partilerden büyük istifalar, itiraflar, sarsıcı açıklamalar ortalığı karıştıracak. Gizli belge ya da kayıtlar ifşa olacak. Buna ek olarak ibadethaneler, din adamları ve siyasetin bir araya getirilmesi yeni siyasi tartışmaları beraberinde getiriyor olacak. 2022 yılı belki de en çok ayrıştırılacağımız, sen - ben meselelerinin artacağı, biz duygusundan, fanatik duygular ile uzaklaşacağımızı söylüyor ve uyarıyor. Biz olmazsak sürüden ayrılanı kurt kapar, Kurt kim? Ayrışmamızı iştahları kabararak bekleyen düşmanlar. Komşu ülkelerin hatalarına düşmemiz durumunda 2023 büyük yıkımlara gebe; uyarmadı demeyin. Tavsiyem siyasi görüşü, dini inancı, hayat felsefesi ne olursa olsun saygılı olmalı, birlik olmalı, biz olmalı ve birliğimizi bozmaya kalkanlara asla fırsat vermemeliyiz. Gelişen olaylar ya da tahrikler sokak hareketlerini ve grevleri tetikleyebilir.


Gelelim bir de kıtlık sorununa bu kıtlık sanıldığı gibi sadece tarımın yetersiz olması kaynaklı değil, ani değişen hava koşulları ve ekonomik olarak ulaşım zorluğundan da kaynaklanıyor olacak. Bu kıtlık sadece Türkiye için değil tüm Dünya için geliyor. 7 yıl etkileyecek bir kıtlık bu, ağır ağır ama etkili uzun bir zaman dilimini kapsıyor olacak. Tüketmek yerine üretmeyi, yenilemek yerine tamir etmeyi öğretecek bu süreç bizlere. Özellikle önümüzdeki yıllarda ki kazanç kapıları için en önemli mesaj; tarım, toprak, teknoloji, alternatif enerji kaynakları ve astrolojiye yatırım yapanların kazandığı yıllar olacak.


2022 yılının vurgulu doğal afetleri ise özellikle Türkiye ve Dünyanın birçok yerinde kasırga, hortum ve sel, tsunami olayları olacak.


Gelelim bizleri etkileyecek 2022 yılının tutulma ve etkilerine...


İlk tutulmamız Güneş tutulması; 30 Nisan'da 10 derece Boğa burcunda gerçekleşecek ve Türkiye’nin 11. Evinde olacak bu tutulma siyasi olarak gündemi yoracak. Meclis karışacak, istifalar, kavgalar gündemde olacak. Fanatik duygularımız taraflar tarafından tetiklenecek. Bu tarihlerde daha sağduyulu olmakta, tahriklere kapılmamakta fayda var. Toprak elementinde olacak bu tutulma 5 üzeri depremleri +/- 10 gün içinde tetikliyor olacak.


İkinci tutulmamız Ay tutulması; 16 Mayıs'ta 25 derece Akrep burcunda gerçekleşecek olan tutulma Türkiye’nin natal haritasında bulunan Jüpiter’in üzerinde gerçekleşecek. Bulunacak ya da açıklanacak yeni enerji kaynaklarının müjdesini getirebilir. Ayrıca Jüpiter dolunay etkisi Kripto paralara ilgi ve yükselişi tetikleyebilir.


Üçüncü tutulmamız Güneş tutulması; 25 Ekim'de 2 derece Akrep burcunda gerçekleşecek, Ülke haritamızın 5. Evimizde ve Güneşimiz üzerinde gerçekleşecek. Büyük finansal aksiyonlar yatırımları beraberinde getirecek. Yeni anlaşmalar ortaklılar duyurulabilir. Ülkenin önemli bir isminin ölümünü duyabiliriz. Denizlerimiz konu olacak. Özellikle 5+ üzeri o hafta depremler ve heyelanları bu tutulma tetikleyebilir.


Bir diğer tutulmamız; 8 Kasımda 16 derece Boğa burcunda tam bir dolunay gerçekleşecek. Tutulma 1 hafta öncesi veya 1 hafta sonrası gibi bir süreçte deprem hareketliliği olabilir. Deprem bölgesinde yaşayan bir toplum olarak deprem yıl içinde olduğu gibi bu tutulmada da özellikle 5+ üzeri deprem, volkanik hareketlilikler ve heyelan haberlerini tetikleyecek. Buna ek olarak maden ocakları ve Metrolar gündemde olabilir.


Önemli gördüğüm bir diğer tarihler ve öngörülerim...


23 Ocak'ta Mars 29 dereceye girecek; kaza ve patlamaların, kavgaların tetiklendiği bir hafta olacak. Ocak son hafta temkinli ve dikkatli olmakta fayda var. Kaza, patlama, yangın ve sakarlıklara açık diğer tarihler ise 16 - 21 Mart arası, 15 - 16 Ağustos ve 14 Aralık.


29 Ocak tarihine kadar devam edecek Venüs Retro 30 Ocak itibari ile bizleri azat edecek 30 Ocak sonrası estetik, kuaför bakım, evlilik ve ilişkiler için özgürce hareket edebileceğiz.


25 Ekim 2 derece Güneş ve Venüs kavuşacak evlilik ve estetik için en iyi hafta diyebiliriz. Evlilik ve ilişki adımları için uygun diğer tarihler ise 3 Mayıs ve 5 Aralık haftası.


28 Ekim haftası Jüpiter 29 derece balıkta olacak ibadethane ve din adamları konu olabilir çatışma gerginlikler tetiklenebilir. İnançlara saldırılara dikkat edilmeli sağduyulu olunmalı tahriklere gelinmemeli Aynı hafta intihar olaylarında artış olabilir. Zehirlenmelere dikkat.


29 Ekim haftası Retro harekete geçmeye hazırlanan Mars durağan hareketi ile alacağımız aksiyonlarda engeller çıkarabilir. 30 Ekim'de Mars, Retro ya girecek ve Retro süresince kazalara, sakarlıklara yatkın olabiliriz. Özellikle spor ile ilgilenenler dikkat etmeli ani hareketlerden kaçınmalılar.


Spora başlamak, sportif aktivitelere katılmak için çok uygun tarihler:

17 Ocak haftası, 28 Şubat haftası


Ticari ve yeni anlaşmalar gibi iş girişimleri için uygun tarihler:

25 - 26 Şubat, 26 Kasım, 5 Aralık


Yaratıcılığımızın artacağı tarihler:

3 Temmuz, 27 Eylül


Şansımızın ve iyimserliğimizin bol olacağı tarihler:

25 - 26 Şubat, 15 Nisan, 30 Kasım, 9 Aralık


Bedensel hassasiyetimizin yüksek olacağı tarihler:

27 Mart, 28 Haziran, 16 Ağustos, 27 Eylül


Duygusal hassasiyetimizin yüksek olacağı tarihler:

11 Mart, 2 Ekim, 14 Aralık


Eğlence, rahatlama ve tatil için uygun tarihler:

15 Nisan, 10 Ekim, 30 Kasım


İnzivaya çekilme için uygun tarihler:

5 Nisan, 26 Haziran, 13 Kasım


Musmutlu bir yıl ve ömür diliyorum


Seviliyorsunuz.


54.743 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page