top of page

2023 - Kaos ve Umut

Güncelleme tarihi: 17 Oca 2023

Merhaba sevgili okuyucularımız. Başlıktan da anlayacağınız üzere 2023 kaoslarla, karmaşalarla dolu bir yıl olacağı gibi aynı zamanda Umudun yeşerdiği güvenin tekrar artığı bir yıl olacak. Çok önemli gök yüzü hareketlerinin olduğu bir yıl 2023. Öncelikle Retro ve tutulmalar ile başlayalım.


RETROLAR

Merkür Retro

Merkür Retro dönemlerinde iletişim sorunları, teknolojik aksaklıklar yaşanabilir. Yanlış anlaşılma, yanlış mesaj, yanlış e-mail gibi konulara dikkat edilmeli. Elektronik cihaz almamalı mevcut cihaz arızalandıysa yenilemek yerine tamir edilmeli. Sosyal medya çökmesi, sosyal medya hesapların çalınması, kapanması ve sistemsel sorunlarda artış olabilir. Elektronik eşyalarda bozulma olabileceği gibi internet alışverişlerinizde aksaklıklar teslimat sorunları yaşanabilir; dikkat edilmeli.


  • 29 Aralık 2023'de 24 derece Oğlak burcunda başlayacak 18 Ocak 2024 tarihinde 8 derece Oğlak'ta son bulacak. Etkisi 20 gün sürecek. Bu retro Türkiye’nin 7. Evinde gerçekleşecek yani açık düşmanlar ile restleşeceği belki de açık düşmanların daha vurgulanacağı bir süreç olacak. Özellikle yönetim ile alakalı konular gündeme gelecek. Yanlış kararların alınacağı, tepki yaratacak kararların konuşulacağı günlerden geçeceğiz. Aynı zamanda ortaklar ve anlaşmalar konusunda gecikmeler aksaklıklar yaşanabilir.


  • 21 Nisan 2023 de 15 derece Boğa burcunda başlayıp 15 Mayıs 2023 de 5 derece Boğa burcunda bitecek. Etkisi 24 gün sürecek. Özellikle finansal konuların gündeme geleceği piyasalarda şaşırtıcı etkilerin olacağı bir süreç olabilir. Güven konuları tartışılıyor olacak. Bu dönemde riskli yatırımlar ve kararlardan kaçınmakta fayda olacak. Türkiye’nin 11. Evinde gerçekleşecek. Bu demek oluyor ki olaylar-konular, meclis ve seçim konularını, başkan yardımcılarını ilgilendirecek konular vurgulanacak.


  • 23 Ağustos 2023 de 21 derece Başak burcunda başlayacak 15 Eylül 2023 de 8 derece Başak burcunda sona erecek. Etkisi 23 gün sürecek olup Türkiye’nin 4. Evinde gerçekleşecek. Emlak konuları ve inşaat sektörü ve yöneticileri için kararlar verilecek. İç tartışmalar gerginlikler olabilir. Muhalefet ve otorite karşı karşıya sert bir dille yaklaşabilir. Tehditler havalarda uçuşabilir.


  • Yılın son Merkür Retrosu 13 Aralık 2023 de 8 derece Oğlak'ta başlayıp 2 Ocak 2024 de 22 derece Yay burcunda sona erecek. Etkisi 20 gün sürecek. Sağlık sektörü ve sağlık çalışanları konu olacak ayrıca yasal hakları gündemde yer bulacak. Hayvan hakları ve sağlığı da üzücü haberler ile yeniden değerlendirilecek. Bu dönemde kamu çalışanlarına zam, sözleşmeli çalışanlara atama gelebilir.


Venüs Retro

23 Temmuz da 28 derece Aslan burcunda başlayıp 4 Eylül 2023, 12 derece Aslan burcunda son bulacak. Etkisi 43 gün sürecek. Özellikle bu tarih aralığında zorunlu olmayan estetik dokunuşlar ve ameliyatlar tavsiye edilmez. Görünümünüzde radikal değişiklikler pişmanlık yaratabilir abartıya kaçabilirsiniz.


İlişkileri de ilgilendiren bir dönem olacak ayrılık kararı alınabilir. Eski konular tekrar gündeme gelebilir ve tartışmaları tetiklenebilir. Venüs Retro eski sevgilileri, eski eşleri tekrar hatırlatabilir. Kürkçü dükkanına dönüşler başlayabilir.


Venüs Retro ile ekonomik eski adımlardan geri dönüşler yapılacağı gibi yeni planlar devreye girebilir. Venüs Retro dönemleri genelde döviz kurunda artış eğilimini tetikler.

Venüs Retro Türkiye’nin 3 ve 2. Evlerini etkileyecek. Anlaşmalar imzalar ve eğitim konularının konuşulacağını gösteriyor. Kardeş ve komşu kavgaları yer bulurken araç kazalarında artış olduğu bir dönem olabilir. Ayrıca binek araç konuları kararları tartışılacak.


Jüpiter Retro

4 Eylül 2023 de 15 derece Boğa burcunda başlayacak 118 gün sürecek olan Jüpiter Retro ibadethaneler, inanç konularını ve din adamlarını konu edecek. Siyasi konular yükseleceği gibi birçok alanda fanatik tutumlar, söylemler artabilir. Manipülasyonlara gelmemekte gereksiz tartışmalardan ve tahriklerden kaçınmakta faydalı olacak. Özellikle siyaset ve meclis konularını çok tartışacağımız günler olacak bu tarihler. Birçok önemli isim için yargı yolu açılabilir ayrıca bu etki ile davalar savcılar hakimler gündemi meşgul edecek.


Satürn Retro

17 Haziran 2023 de 7 derece Balık burcunda başlayıp, 4 Kasım 2023 de 0 derece Balık burcunda sonlanacak. Etkisi 140 gün sürecek. Otoriteler patronlar, yasaklar, kurallar vurgulanacak. İş yerinizde yöneticiler ile sorunlar yaşayabilirsiniz. Alınan kararlarda geri dönüşler olabilir ya da uygulamakta zorlanılabilir. Duygusal alınan kararlarda pişmanlık duyulabilir. Türkiye’nin 9. Evinde gerçekleşecek ve üniversiteler, öğrenciler, hakimler, hukuk ve davalar konu olacak. Atamalar ve uluslararası konular için harekete geçilecek. Sosyal medya ve gazeteciler hakkında bolca haber duyabiliriz.


TUTULMALAR

Güneş Tutulmaları

  • 20 Nisan 2023 de sabah saat 07:12 de 29 derece Koç burcunda Güneş Tutulması (hibrit) gerçekleşecek. Yılın en önemli en büyük tutulması olacak. 29 derecede gerçekleşecek olası ayrıca büyük olayları beraberinde getiriyor olacak. Dünya genelinde büyük baş kaldırıları, ayaklanmaları tetikleyeceği gibi özellikle 10 Nisan - 30 Nisan arası yangın, patlama, saldırı ve terör eylemlerine dikkat edilmeli. Türkiye’nin 11. Evinde gerçekleşecek olaylar meclis, cemaat, vakıf dernek ve sendikalar üzerinde dönecek. Gruplaşmaların tetikleneceği sosyal patlamaların yükseleceği bir dönem olabilir. Sağ duyulu olmakta fayda var. Mart ve Nisan ayı 6 üzeri depremleri tetikleyebilecek göksel işaretleri veriyor.


  • 14 Ekim saat: 20:54 de 21 derece Terazi burcunda Halkalı Güneş Tutulması gerçekleşecek. Adalet, yargı, hukuk konularının etkili olacağı tutulma, adaletten şaşanlara karşılığını verecek. Karma çalışacak, hak eden hak ettiğini bulacak. Türkiye’nin 4 ve 5 evlerini etkileyecek bu tutulma 5 üzeri depremleri ve ani hava olaylarını etkileyebilir. Türkiye haritasında Merkür - Satürn etkisini tetikliyor olacak. Kararlar bozulabilir. Af çıkabilir. Bazı mahkûmlar özgürlüğüne kavuşabilir.


Ay Tutulmaları

  • 5 Mayıs tarihinde saat 20:33 de 14 derece Akrep burcunda Gölgeli Ay Tutulması gerçekleşecek. Gizli olanların açığa çıkacağı dönemi tetikleyecek. Gizli oyunlar açık oynanmaya başlayacak. Tehditkâr söylemler artacak. Yılın en önemli ayları Mart ve Mayıs ayları olacak. Ülkenin gündemi ifşalar, mafya, çete, ve derin devlet konuları ile sarsılacak.


  • 28 Ekim saat: 23:23 de 5 derece Boğa burcunda Parçalı Ay Tutulması gerçekleşecek. Ekonomik adımlar atılabilir. Kamuoyunda güven talep edilebilir. Meclisten yeni kararlar çıkabilir. Piyasalarda beklenmedik ters yönlü hareketlilik gerçekleşebilir. Toprak elementinde bir tutulma olduğu için o dönemlerde 4.5 üzeri deprem tetiklenebilir.


SATÜRN BALIK

Satürn, iki buçuk yıllık seyahatine Balık burcu eşlik edecek. 8 Mart'ta başlayacak olan bu geçiş Kova burçlarını azat edip Balık burçlarını geliştirecek, olgunlaştıracak, disipline edecek, sorumluluk verecek. Doğum Haritanızda balık burcu hangi evde ise sizde o evin konuları ile ilgili bu konuları deneyimleyeceksiniz. Kilo alımına yatkın Balık'lar bu süreçte daha kolay kilo verebilecekler. Evliliklerini sorgulayacaklar. Sağlam temelleri olanlar daha da güçlenecek. En çok Balık, Başak, İkizler ve Yay burçlarını etkiliyor olacak. Satürn Balık bundan 28 yıl önce 1994 - 1995 - 1996 yıllarında deneyimlendi bu yıllarda ne yaşadıysanız benzer konular tekrar edebilir. Satürn= Sorumluluk/Sonlanma demektir. 1994 yılında Satürn Balık ile Erdoğan belediye başkanlığını açık ara kazanmış yani Satürn o dönem sorumluluk vermiş bu döngüde sonlanma verebilir. Satürn 28 yılda bir aynı konuma gelir ve başlangıç verdiği konuların görevlerini sonlandırır. Aynı yıl koalisyon hükümetinin ortağı ilk kez bir kadın lider olan Tansu çiller seçiliyor. Tansu hanım İkizler burcu. Bu döngüde İkizler burcu olan adaylar ve kadın adayların ortaklıkları daha iddialı görünüyor. Bilinen ikizler burcu adaylar Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş şanslı görünürken, günümüzün tek kadın lideri Meral Akşener hanım da ortak olarak öne çıkıyor. Tabi ki bu teoriler geçmiş referans olarak alınarak yapıyoruz; yani "bir olasılık."


Satürn Balık tarih Tekerrürü ile neleri tetikleyebilir ?

  • Askerlik süresi değişebilir.

  • Türk lirası devalüe edilebilir.

  • Su zehirlenmeleri ya da su sıkıntısı yaşanabilir.

  • Bir ilçe İL olabilir.

  • Yönetime ortak bir kadın Lider olabilir.

  • 6 üzeri deprem

  • Dünya zehirli gaz, kimyasallar veya kimyasal silahlar !!!

  • Sınırlarımız konu olabilir özellikle Yunanistan ile ada ve deniz konularında gerginlik olabilir.

  • Avrupa birliği üye sayısı değişebilir.,

  • FİKRİ VE Siyasi mahkumiyetler

  • NATO. Savaş !!!

  • Hac ve hacı olayları gündemi meşgul edebilir.

  • Rusya çekilebilir.

  • Bazı isimlerin dokunulmazlığı kalkabilir.

  • Denizde önemli bir kaza

  • Denizden petrol, gaz gibi yeni kaynaklar bulunabilir.

  • Çete, Mafya, Derin Devlet ve Suikastlar yılın konusu

  • Sanat ve Sporda büyük başarılar gelecek.

  • İsrail başta olmak üzere birçok ülke ile yeniden anlaşma sağlanacak.

  • Dünya’nın birçok yerinde uçak kazası artışı olabilir.


29 DERECELERDEKİ PLÜTON VE SATÜRN'ÜN MEYDAN MUHAREBESİ

11 ŞUBAT günü Plüton çok önemli kriz derecesi olan son çıkış 29 derece Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Plüton astrolojide güç, gizli olan, sırlar, mafya, çete, derin devlet işleri ve manipülasyon demektir. Yani bu konularda sınanacağımızı ortalığın karışacağını işaret ediyor. Ve dananı kuyruğu kopsun diyen Karmanın efendisi Satürn de 28 Şubat 2023 tarihinde 29 derece Kova burcuna yerleşecek. Bu iki iddialı gezegen karşı karşıya gelmiş olacak.


Plüton: Çete, Mafya, Derin Devlet, Manipülasyon ve Güç Savaşları


Satürn: Krallar, Başkanlar, Liderler, Yöneticiler, Patronlar, Müdürler, Otoriteler, Kural koyucular


Her iki önemli gezegen kriz derecesi dediğimiz son çıkış öncesi son hamleler dediğimiz 29 dereceye gelecek. Bu iki gezegen birbirine karşı gelerek ifşalar, saldırılar, manipülasyonlar ve güç savaşları artık neler neler… Sakın tahriklere gelmeyin her zaman önceliğimiz vatanımız olmalı. Ülkemizi bayrağımızı birliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeden, usulünce her şeyin ilerlemesini bekleyelim.


Yani bu dereceler Şubat ve Mart ayı için tüm yılın nasıl geçeceğine dair tüyolar veriyor diyebiliriz. Bu süreçte halkın bir kısmının üzüleceği kayıplar yaşanabilir. İnançlarımız, ibadethaneler, din adamları ve siyasi eğilimlerimiz üzerinden ayrıştırma bölme çabaları olabilir; bu tarz tahrik unsuru içeren olaylarda sağ duyulu olmakta-fanatik duygular ile hareket etmemekte fayda var. Açık ve Net 2023'ün mesajı = "FANATİK DUYGULARLA HAREKET ETME, MANİPÜLASYONA GELME" diyor. Mesajı alan kazanacak. Edepli olan, tahrik olmayan, sakinliğini koruyan KAZANACAK!


ŞANS GEZEGENİ JÜPİTER 2023

Genişleten, bereketi ile bilinen Jüpiter 16 Mayıs 2023 tarihine kadar KOÇ burcunda olacak ve en çok Koç, Aslan ve Yay burçlarına bereketi ile geliyor, şans getiriyor olacak. Daha sonra 17 Mayıs ile Boğa burcuna geçişi ile Boğa burcu başta olmak üzere Başak ve Oğlak burçlarını 27 Mayıs 2024 yılına kadar mutlu mesut edecek. Evlenmek isteyen, çocuk sahibi olmak isteyen, iş kurmak isteyen bu burçlara fırsatları değerlendirmeleri için kapılar 1 yıl boyunca sonuna kadar açık olacak. Harekete geçme vakti.



Türkiye Cumhuriyeti Kuruluş Haritası


Yılın bir diğer önemli tarihleri

Spora başlamak, sportif aktivitelere katılmak için çok uygun tarihler:

17 Nisan, 3 Şubat, 9 Ağustos, 6 Eylül


Ticari ve yeni anlaşmalar gibi iş girişimleri için uygun tarihler:

17 Nisan, 9 Ekim Haftası, 19 Aralık, 23 Ağustos,


Yaratıcılığımızın artacağı tarihler:

23 Ocak haftası, 26 Haziran haftası, 23 Ekim haftası


Şansımızın ve iyimserliğimizin bol olacağı tarihler:

19 Nisan, 28 haziran, 23 Aug, 10 Ekim


Bedensel hassasiyetimizin yüksek olacağı tarihler:

29-30 mart, 30 haziran, 29 eylül, 29 aralık


Duygusal hassasiyetimizin yüksek olacağı tarihler:

16 mayıs, 4 temmuz, 27 ağustos, 17 kasım


Eğlence, rahatlama ve tatil için uygun tarihler:

19 nisan, 28-29 haziran, 31 temmuz, 22-25 Eylül


İnzivaya çekilme için uygun tarihler:

29 Ocak, 8-9 haziran, 6 eylül, 20 ekim, 1-2 Aralık


 

Musmutlu bir yıl ve ömür diliyorum.


Seviliyorsunuz!


Nilay Dinç



54.701 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page